divendres, de febrer 03, 2006

I ara toca la llengua


La història es repeteix, quan el govern de Pujol va donar suport als socialistes (1993-1996) la Brunete Mediàtica, va començar una ofensiva amb molts punts en comú amb la situació actual. Durant aquells anys es van publicar articles sobre la balcanització d’Espanya, la insolidaritat dels catalans, l’espoli a l’arxiu de Salamanca, el perill del catalanisme comparant-lo amb el nazisme i finalment un atac per totes bandes contra la política lingüística.

En la situació actual, un cop retallat bona part de l’Estatut (veure Ibarròmetre), un cop posades les condicions de l’OPA a Endesa per part de Gas Natural, i un cop finalitzada la polèmica dels arxius de Salamanca, l’ofensiva de la Brunete i d’un PP cada cop més radical és torna a centrar en la llengua.

Des de l’emissora episcopal i el diari El Mundo, ha començat la campanya, per anar escalfant els ànims de cara a la propera setmana, on Zaplana portarà la polèmica al Congrés.

Començo a tenir les mateixes sensacions que Bill Murray en el dia de la marmota, doncs tot em sembla haver-ho viscut abans.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

“Aznar promete garantizar la primacía del castellano”, El Periódico (29-7-95)

Anònim ha dit...

Tú no eres Bill Murray, tu eres la marmota. Bailando la sardana.

Anònim ha dit...

De fet, ahir era el dia de la marmota! :)

http://www.microsiervos.com/archivo/peliculas-tv/dia-de-la-marmota.html