diumenge, de gener 08, 2006

Una més que semblança?

Des dels mitjans afins al Partit Popular ja fa temps que circula una campanya anomenada “Queremos saber la verdad”. No es tracta de la veritat en majúscules, no. Es tracta d'una veritat relativa, terrenal, en aparença senzilla: qui va ser l'autor, tant material com intel.lectual de l'atemptat de l'11 de març de 2004? Ja que aquests dies hem estat parlant del Creacionisme en varies ocasions, trobo pertinent fer una semblança entre aquest i les teories conspiranoiques del PP i afins: suposem que el PP són Creacionistes i que la resta de la societat, Darwinistes. Els Creacionistes, com hem vist, defensen que hem estat creats directament per Déu. No en tenen però cap prova material, física, tangible, unívoca de que això sigui així (requisit imprescindible per a que es pugui considerar com a teoría científica). En contraposició, els Darwinistes tenen un nombre incontable de proves materials que corroboren l'evolució de les espècies. Tanmateix, existeixen punts foscos del Darwinisme que són aprofitats com manà caigut del cel pels Creacionistes i utilitzats per confondre a la resta de mortals i inundar-los de dubtes, amb el que el pobre ciutadà mig, més preocupat per arribar a final de mes que per aquestes discussions, no té més remei que afirmar: “Bé, potser si que l'evolució és falsa”. El mateix passa en la política actual al nostre país: el PP i afins defensen la teoría de la conspiració judeomasònica (bé, en aquest cas etarra-marroqui-psoe-ònica) sense tenir cap, repeteixo, cap ni una prova material, tangible que recolzi les seves tèsis. Es limiten, com fan els Creacionistes, a senyalar els punts dèbils de l'actual teoria acceptada (que va ser un atemptat terrorista provinent del radicalisme islàmic) amb l'esperança de que repetint mil vegades la mateixa mentida, o mitja veritat, s'acabi convertint en veritat.

La campanya arriba fins a tal punt, que la AVT o Associació Vísctimes del Terrorisme (si, aquella titella al servei del PP) ha editat un tríptic titulat amb el crit de guerra “Queremos saber la verdad”, on s'hi poden llegir barbaritats com aquesta:

Cuando el Congreso de los Diputados abrió una Comisión
de Investigación sobre la masacre, esperamos a que alguien
nos diera las explicaciones que anhelábamos. Y lo único
que pudimos ver fue un doloroso debate sobre quién había
mentido o dejado de mentir antes de unas elecciones ¿Qué
nos importa a nosotros eso?
Si el entonces gobierno o la
entonces oposición mintieron, ¿nos aporta eso, acaso,
alguna información sobre quiénes fueron los asesinos?
¿Nos dice algo sobre cómo se realizaron los preparativos
de la masacre? ¿Nos explica que falló en las estructuras
del Estado para que esa masacre llegara a producirse?

Com se'ls veu el PPlumero! Ara resulta que no els importa saber qui va mentir els quatre convulsos dies del març de 2004. Però ara m'he perdut: no haviem quedat que volien saber la veritat? Sembla que no. Els aconsello que canvïn el seu lema per el més realista “Queremos saber la parte de la verdad que dé, a ser posible, más votos al PP”.

Per últim, us recomano que llegiu aquest interessant article en el que s'anailtzen impecablement les falàcies més utilitzades pel PP i afins en aquest tema.

1 comentari:

Luis Fernando Areán ha dit...

Moltes gràcies per la referéncia, Ramón. M'ha agradat molt el teu article, és precisament el que diu: els conspiranoïcs son els mateixos siguin creacionistes o proponents de la conspiraciò del 11-M, els mateixos arguments, las mateixes falacies.

Salutacions.