divendres, de gener 27, 2006

La música senzilla

Ara que sembla que ens podem morir tranquils una vegada aprovat l'Estatut, cal relaxar les nostres ments. Pels que no tenim la sort de poder fer-ho en un balneàri disposem, per exemple, de l'opció d'escoltar música. Enfront a les complexitats de la política actual, sembla pertinent escollir a Mozart, el compisitor de la música senzilla. Dic senzilla doncs qui més qui menys coneix com a mínim alguna de les seves composicions, ni que sigui per un justet acudit sobre un malhaurat CD que acaba dins d'una capsa de galetes. Qui es sent capaç, melòmens apart, de taral.lejar una simple melòdia de J. S. Bach o J. Brahms?

Wolfgang Amadeus Mozart és doncs, sense exagerar, la sublimació de l'aforisme que iguala el que és senzill amb el bell. Potser per això se'l recorda encara ara com un dels grans compistors de l'història de la música, encara que hagin passat exactament 250 anys del seu naixement. Avui doncs es celebra aquesta efemèride que des del nostre humil bloc volem fer notar i en el que us animem a participar en els actes que es celebraran el 2006, declarat Any Mozart.

Avui mateix fan un concert a les 21h al Palau de la Música titulat 'Luci care, luci belle...' en el que s'interpretaran varies obres del compositor a càrrec dels Solistes del Mozarteum de Salzburg, ciutat natal de Mozart.

El març d'enguany s'interpretarà al Liceu l'òpera Idomeneo, i durant els dies 12 i 13 d'abril, el Cor de Cambra de Praga interpretarà juntament amb Orquestra Música Bohèmica la famosa Misa de Rèquiem a l'Auditòri.

Per acabar, us volem recomanar una sèrie d'audicions per si les voleu disfrutar a casa tranquilament:

- Sonata per a piano Fantasia en re menor, KV 397.
- Concert per a piano i orquestra nº 21 en do major, KV 467.
- L'angelical peça coral “Ave verum corpus”, KV 618.
- Misa de Rèquiem, KV 626.
- L'òpera “La flauta màgica”, KV 620.

[KV es refereix al Catàleg Köchel]

Una manera fàcil d'obtenir aquesta música és obviament utilitzant un dels molts programes P2P disponibles a internet, com l'eMule, o comprant-les a preus força competitius a la casa Naxos.

Que ho disfuteu!

Actualització 28/01/06, 21:39. Miraré de posar-vos els vincles eMule amb les interpretacions que trobi més interessants. Començarem per l'Ave verum corpus.

Instruccions: obriu l'eMule i premeu directament el vincle anterior.

Actualització 01/02/06, 20:49. Fantàstica interpretació de La Flauta Màgica a càrrec del la Filarmònica de Berlin sota la direcció de Herbert Von Karajan.