dimecres, de març 01, 2006

Salvem Ràdio 4

De tots és coneguda la situació deficitària de RTVE, l’ens que paga 48.000 € mensuals a Carmen Sevilla per presentar “Cine de Barrio”, que ha suportat programes d’alt pressupost com el de Pepe Navarro o els de José Luis Moreno, ha decidit portar a terme una reforma per reduir les pèrdues.

Una de les decisions ha estat tancar Ràdio 4, la primera emissora que va parlar català al nostre país, on treballen desenes de periodistes i amb una programació de qualitat, deixarà d’emetre si no fem res al respecte.

És l’hora dels polítics, és en aquestes coses que s’han de mullar, avui hem sentit a polítics de tots els partits lamentar-se pel tancament, entre ells el President de la Generalitat, esperem que no quedi tot en paraules, i ens preguntem que hauria passat si hagués estat el govern d’Aznar qui hagués proposat el tancament de Ràdio 4.

Podeu deixar els vostres missatges de suport als comentaris d’aquest humil blog, farem els possibles per fer-los arribar a Ràdio 4.
Actualització 2/3/2006 21:35h: Ràdio 4 ha obert una pàgina web on podeu signar online en contra del tancament de l'emissora, també podeu llegir el comunicat del comité d'empresa i deixar comentaris de suport.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Recolzo totalment el NO tancament de Ràdio 4.

Sembla mentida com es volen carregar mitjans de comunicació seriosos i professionals i en canvi es gasten els calers (i molts) en programes com el de Pepe Navarro. Una vergonya.

A Catalunya tampoc ens quedem curts ja que hem d'aguantar programes com els que dèies (6 a traïció) o que es gastin millonades en diners públics en contractes amb el Barça i d'altres equips de fútbol.

D'altra banda, no estic d'acord amb part de l'estratègia que fan servir els de Ràdio 4 per salvar la ràdio, en el sentit que s'hi intenten barrejar qüestions de l'actualitat política que crec que hi tenen poc a veure (la defensa de la nació catalana, etc.)

Anònim ha dit...

Per descomptat jo també estic en contra del tancament, penso que és força important per Espanya que es dediquin esforços econòmics per defensar la pluralitat cultural de l'estat però des de l'estat, per altra banda estem parlant no només de pluralitat cultural sino també de pluralitat d'opinions polítiques, i de tot tipus, i no només de Catalunya sino del País Vasc i Galícia. Pel que fa al recolzament dels partits polítics, està essent considerablement ambigüu per part del PSC, de fet el President de la Generalitat diu entendre la posició de la SEPI amb to paternalista, afirmant que és cert que hi ha un excés de serveis públics a Catalunya. Des de fa molts anys que ràdio 4 ha estat arraconada tant per part dels uns com per part dels altres, suposo que a Madrid perque era "catalanufla" i aquí perque era "charnega". A mi m'agradaria que el President Maragall em contestés una pregunta: realment sobren emissores que emetin en català???
De tota manera, penso que com que el tancament és encara una proposta, espero que els polítics acabin tenint seny i intentin mantenir una cadena que creieu-me val la pena. Us recomano que escolteu programes com el Nautilus, o l'Agenda que s'emeten diàriament en horari de tarda i després en parlem.