dimecres, de març 22, 2006

Aleluya!

A la fi, s'ha aprovat el nou Estatut:

Vots a favor: A Madrid, Grup Socialista, CiU, PNB, IU, Nueva Canarias. A Catalunya, CiU, PSC, ICV-EUiA.
Vots en contra: A Madrid, PP, ERC, i EA. A Catalunya, ERC i PPC.

I com era d'esperar, ja han començat les primeres bofetades: el conseller Carretero descalifica a Zapatero dient-li "espanyolista demagog", les JERC acusen al PSC d'"esquerra sucursalista". També califiquen l'actitut del PSC com "absolutament contrària a la defensa dels interessos de Catalunya i la seva gent".

Em sap greu veure a ERC a la banda del NO però ho trobo coherent amb el seu pensament. Personalment crec que la seva posició, com ha de ser, prové més de l'opinió de les seves bases que de la concepció política de la direcció del partit (i així ho va demostrar ahir Carod al fer-se la fotografia al Congrés dels Diputats). Carod diu que el seu NO es basa en l'insuficient reconeixement de Catalunya en el text final. Possiblement tingui raó. Tanmateix, crec que és de justícia mirar l'avanç net respecte l'Estatut del 78 i convenir que hem millorat en tots els aspectes. I "només" amb això tots els partits catalans n'haurien d'estar ben satisfets.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vinga Ramon, no manipulis al personal? A quina votació et refereixes. ? A Catalunya hi ha hagut una sola votació, que va ser al Parlament i allà només hi va votar en contra el PPC.
Una mica de serietat si us plau. Escoltes molt al Jiménez Losantos, veritat.?
Xavier