dimarts, d’agost 22, 2006

El dret a vot dels immigrants

Fa dies que els polítics polemitzen sobre si els immigrants haurien de poder votar. Alguns arriben a l’absurd de demanar exàmens de català, cosa que no demanen als catalans ni als ciutadans de la resta de l’Estat que voten a Catalunya, ni tan sols als alemanys que compren casa a la costa per passar els seus darrers anys després de la jubilació.

Jo trobo totalment immoral que aquests ciutadans que viuen, treballen, cotitzen i paguen impostos al nostre país no puguin participar en unes eleccions on en definitiva es decideixen coses que els afecten com a persones individuals i com a col·lectiu. És més, penso que haurien de poder votar a totes les eleccions, no només a les municipals.

Penso que d’aquí uns anys els nostres fills es sorprendran quan els hi expliquem que els immigrants no podien votar, de la mateixa manera que a nosaltres se’ns fa estrany que fa 70 anys fins i tot els partits d’esquerres no trobessin oportú que les dones participessin a les eleccions. Sobre la dona i la seva participació en la vida pública en parlarem properament.