dijous, de febrer 22, 2007

"Quien calla, otorga"

Molt significativa la diferent cobertura que del judici de l'11-M fan els diferents mitjans de comunicació. En un extrem, tenim el diari gratuït 20 minutos. El seguiment que fa del judici és exhaustiu: en primer lloc, publica a la seva pàgina les imatges en temps real del judici. A més, van publicant per escrit en temps gairebé real les declaracions dels acusats i les preguntes dels advocats. Apart, hi ha una extensa documentació sobre el rerafons de la trama terrorista, un perfil dels implicats i un llarg etcètera. Davant d'aquest formidable desplegament de mitjans, tenim Libertad Digital. Tot i la rellevància històrica d'aquest judici i la seva gran influència en la política estatal, els de LD es limiten a posar una capçalera a les notícies relacionades amb el judici o les que donen cobertura a la teoria de la conspiració:

De fet, la cobertura que han fet dels insults de Pilar Bardem ha estat més gran que la del judici. Fins hi tot, li han dedicat un espai rellevant del website, amb el seu banner i tot:

Els altres temes que destaquen es la próxima concentració de l'AVT i l'n-èssim enigma de Luis del Pino:

En la llengua materna de LD hi ha una dita que diu així: "quien calla, otorga". El silenci, l'opacitat, la falta de transparència en el seguiment del judici és evident que obeeix a una consigna que m'atreveixo a formular: amagar el judici als seus lectors i oferir-lis la versió conspiracionista com a veritat absoluta.