dijous, de febrer 15, 2007

De sortejos

Ahir l’Ajuntament de Barcelona va sortejar 1500 pisos de protecció oficial (2/3 de lloguer i 1/3 de propietat).

Hi ha alguns aspectes que no em semblen raonables:


- Només 70 dels pisos estan acabats. El que fa pensar que per algun motiu s’ha fet el sorteig abans del que tocaria. Serà que hi ha eleccions al maig?

- Que es faci en el darrer trimestre de la legislatura, no sembla casual que el sorteig es faci tan a prop d’unes eleccions.

- Que hi hagués 55.000 sol·licitants per 1500 pisos. Demostra dues coses, que les administracions no fan prou habitatge protegit per cobrir la demanda; i que el barems per poder accedir al sorteig són molt amplis, ja varem comentar en el post del passat mes de novembre, que en alguns casos podien accedir persones amb ingressos de fins a 52.000 €.

- Per últim, el que a mi més m’empipa, és que es faci per sorteig. M’explico, trobo poc d’esquerres repartir pisos com si fos la loteria, doncs segur que d’aquests 55.000 sol·licitants, hi haurà qui ho necessitarà més que un altre. Crec que s’hauria d’haver fet en base a ingressos, i facilitar l’habitatge a qui més ho necessita, i no posant en el mateix “bombo” el que guanya 600 € mensuals i el que en guanya 3000 €.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Almenys fan alguna cosa.