dijous, de gener 25, 2007

A què es dediquen els nous milionaris americans?

Com publicava ahir El País, Jeff Bezos, el fundador de la macrobotiga online Amazon, dedica la seva fortuna a investigar un nou tipus de nau espacial que catapulti a l'òrbita terrestre turistes adinerats i agosarats. Si als anys seixanta la carrera espacial la protagonitzaven les dos grans potències del moment, l'URSS i els EUA, ara la protagonitzen els milionaris que no saben què fer amb els seus calers. Les grans agències espacials mundials, la NASA americana i l'ESA europea, ja no competeixen com abans. Ara, donats els grans pressupostos del projectes que tenen entre mans, necessiten més col·laborar que competir.

Tenim doncs a un grup de milionaris, principalment americans, decidits a lluitar entre ells per veure qui s'emporta a la butxaca el futur negoci del turisme espacial. El club del escollits el conformen com dèiem Jeff Bezos amb Blue Origin, el polifacètic Richard Branson amb Virgin Galactic i el llegendari programador de software John Carmack amb Armadillo Aerospace.

La veritat no sé ben bé què pensar d'aquests senyors: son uns visionaris? il·luminats? aprofitats? Están bojos? Sigui com sigui, tenim diversió assegurada per una bona temporada. I si no, mireu el nou juguet que han construit els enginyers de Bezos. No és encantador?






1 comentari:

Salva Piqueras ha dit...

Suposo que surt més a compte investigar maneres de carregar-se la resta de l'univers abans d'arreglar el merder que tenim al nostre món. És com allò que deia no sé qui: "segur que hi ha un món millor, però és caríssim". I és clar, tenint diners...
Salut!