dissabte, de desembre 31, 2005

Repartiment de llicències al País Valencià: "les amistats perilloses"

El govern valencià ha concedit 42 llicències per emetre en Televisió Digital Terrestre (TDT) en àmbit local i dues per tota la comunitat.

Les dues llicències per emetre a tot el País Valencià, han anat a parar a Televisión Popular del Mediterraneo (que pertany al grup de la COPE i Las Provincias Televisión, SA, que com indica el seu nom, pertany al diari de tendència anticatalana Las Provincias.

Pel que fa a les llicències d’àmbit local els més beneficiats han estat: Homo Virtualis (presidida l’exdiputat del PP Julio Ariza), Unedisa Telecomunicaciones (propietat del diari El Mundo), i Libertad Digital Televisión (que impulsa Federico Jiménez Losantos), amb 4 llicències per cada grup.

Destaquem la coincidència que tot i ser un concurs per emetre en àmbits locals del País Valencià, les empreses esmentades tenen totes la seu a Madrid, també coincideixen amb estar totes vinculades amb grups que donen suport al Partit Popular.

Però, potser el més trist de tot és que han quedat fora del concurs, dues televisions que emeten tota la programació en valencià i reconegudes per la seva qualitat de continguts, es tracta de Info Televisió, i Gandia Televisió, una emissora local i pública de referència al País Valencià. El govern valencià considera que aquestes televisions hauran de finalitzar les seves emissions en els propers sis mesos.