dimecres, de desembre 28, 2005

“ETA tutela l’Estatut”

Ahir al programa de la tarda de la COPE, es va dir textualment : “ETA tutela el Estatuto”. La COPE no és l’únic mitjà de comunicació que ho diu, a més, també opinen això el portaveu i el secretari general del Partido Popular.

En que es basen? Doncs, en que en un dels darrers comunicats d’ETA, la banda es refereix a Catalunya com a nació, coincidint amb el redactat de la proposta d’Estatut sortida del Parlament de Catalunya.

La relació d’aquests mitjans i d’aquests polítics amb els comunicats d’ETA és una vegada més contradictòria, m’explico:

  • Quan ETA i Batasuna parlen de procés de pau o de treva, el PP i els mitjans afins els hi neguen credibilitat i consideren que no té status polític per debatre.

  • Quan ETA diu que ha pactat amb Carod-Rovira una treva per Catalunya, i el polític ho nega, aquests mitjans i el PP es creuen ETA, i basen els atacs al tripartit i a Zapatero en el que ells anomenen “Pacto de Perpiñán”.

  • Quan Otegi, el matí del 11-M diu creure que ETA no ha participat en els atemptats, i la pròpia ETA, en una trucada a ETB la tarda del 12-M, diu que no ha participat ens el atemptats als trens de Madrid, els mateixos mitjans i els mateixos polítics contesten que ETA sempre menteix, i vinculen la banda als atemptats fins a límits en el temps i en els arguments totalment incomprensibles.

  • I ara quan ETA parla de política, el PP i la Brunete Mediàtica li donen credibilitat i vinculen a la banda a l’Estatut de Catalunya, arribant a l’extrem de considerar que els 120 diputats que van aprovar l’Estatut al Parlament de Catalunya els tutela la banda terrorista.

Es totalment intolerable que el principal partit de l’oposició li faci el joc a ETA i l’utilitzi per fins polítics. Senyors, val la pena fer el ridícul d’aquesta manera per un grapat de vots?