dimarts, de novembre 06, 2007

La xarxa de la conspiració

Si ahir demostràvem com n'estava d'equivocat Daniel Sirera, avui us oferim una sèrie de documents gràfics que retraten encara més, si cap, les conexions entre el Partit Popular i l'anomenada teoria de la conspiració. Un dels panflets antizapatero y pro Partit Popular més reeixits durant l'últim temps ha estat Libertad Digital comandat per Losantos. En el marc d'aquesta publicació digital, es va crear un dels moviments més actius en defensa de l'autoria etarra de l'11-M. El nom d'aquest grup era (és?) Peones negros. L'origen del nom és el logo d'un dels blogs de Libertad Digital, el blog de Luís del Pino:


Al voltant del blog es va crear espontàniament una xarxa de ciutadans crec que amb bona fe, però molt manipulats pels polítics i periodistes en els que havien dipositat la seva confiança. Al veure l'èxit de la nova plataforma, d'altres diaris conspiratius com El Mundo de Pedro J s'hi van apuntar enseguida:


Noteu el detall de la gorra en el que hi posa: "11-M Manipulación". La xarxa s'estava teixint. Aquí podem veure a destacades personalitats del Partit Popular: Ana Botella dona de José María Aznar i Manuel Fraga.



Observeu que Fraga porta exactament la mateixa gorra que Pedro J: "11-M Manipulación".

Els Peones negros han estat la punta de la llança del moviment conspiratiu. Normalment es reunien el dia 11 de cada més per reclamar el que ells anomenaven "la verdad". Aquí unes fotografies de varies concentracions del passat 11 de febrer de 2006:

Concentració a Alacant


Concetració a Jaén


Concentració a Madrid

Libertad Digital ha estat doncs un dels mitjans que més ha fet per socialitzar el dubte, com deia Luís del Pino, és a dir, provocar el dubte a l'opinió pública, confondre-la per a que vegi plausible que ETA podria estar al darrera de l'11-M. No només donant combustible als Peones Negros, sinó que també publicant articles d'opinió que deien coses com aquesta:

No hace falta insistir en que las pruebas troncales del 11-M no soportan el rigor analítico, y mucho menos el procesal. No hace falta porque el juicio ya está en marcha. Y ninguna campaña mediática, por agresiva que sea, va a alterar una lógica demasiado fría y demasiado rígida como para ser modelada por efecto del calor. No se pongan nerviosos, es inútil. Todo se sabrá tarde o temprano. Hay infamias posibles en cualquier lugar, como una matanza. Y hay infamias imposibles en una sociedad abierta.

dins de l'article titulat Salvavidas Mortales de Juan Carlos Girauta.

O com aquesta, parlant dels interrogatoris del judici de l'11-M:

tengo la sensación a la luz de lo visto que poco, apenas nada, obtendremos de estos interrogatorios, excepto una duda moral que más hablaría a favor de su inocencia que de su culpabilidad.

a Los espectros del 11-M d'Agapito Maestre.


Des d'aquesta tribuna, Libertad Digital, des d'on s'ha fet tot l'humanament posible per afegir a ETA a la llista de culpables de l'11-M, hi tenen nòmina destacats dirigents del Partit Popular com per exemple Daniel Sirera o Antonio Robles, dirigent de Ciutadans. També no podem oblidar a un dels militants més actius del PP en la teoria de la consipració, que fins hi tot hi va fer negoci publicant un llibre sobre els seus "dubtes existencials". Aquí el tenim a Libertad Digital dient de les seves:


Acabarem amb un cas paradigmàtic de la col·laboració entre mitjans i el Partit Popular per desacreditar, fins hi tot exculpar els que han resultat ser els autors de l'11-M:


Noteu que Alícia Castro, diputada del PP, també acaba declarant a la COPE: "los ciudadanos no se creen este juicio no porque no confien en la Justícia, sino porque el Gobierno he estado manipulando todo lo relacionado con el sumario".

El temps acaba posant a tothom en el seu lloc.