dimarts, de maig 30, 2006

N'hi ha que no t'esperen


El mes de juliol se celebra a València el Encuentro Mundial de la Familia. Aquesta convocatòria de l'Esglèsia catòlica implicarà la visita del Papa a la nostra ciutat. Les administracions valencianes están recolzant de manera entusiasta l'organització de l'esdeveniment i als mitjans de comunicació podem comprovar, gairebé diàriament, eixe suport.
D'altra banda les posicións oficials de l'Esglèsia catòlica [...] són com a mínim discutibles i absolutament qüestionables quan el que tracta es imposar les seues posicions al conjunt de la societat, siguen els ciutadans catòlics o no, normalment per la via de la prohibició.
Des d'una posició laica [..] volem llançar una iniciativa per a fer visibles altres opcions en tots els temes abans esmentats i, especialment, com a nexe comú, reivindicar la llibertat personal i la racionalitat front als models excloents i els fonamentalismes. [..]
Per tot això un conjunt d'organitzacions i entitats que des del seu àmbit (educatiu, de dones, de joves, de lluita contra la sida, de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, d'afectats per l'alzheimer, diabètics...) es puguen veure afectats per les declaracions i posicions de l'Esglèsia catòlica posem en marxa esta campanya.


Vist a www.jonotespere.org


5 comentaris:

Anònim ha dit...

"D'altra banda les posicións oficials de l'Esglèsia catòlica [...] són com a mínim discutibles i absolutament qüestionables quan el que tracta es imposar les seues posicions al conjunt de la societat, siguen els ciutadans catòlics o no, normalment per la via de la prohibició."

Parecen socialistas o incluso nacionalistas ¿Verdad?

Unknown ha dit...

La diferència és que als de l'Esglèsia no els votem, malhauradament.

Coses de la democràcia.

Anònim ha dit...

No Ramón, la diferencia es que paso de la Iglesia, transgredo sus normas, me río de ellos y ¿Que pasa? Nada.
Los políticos me mandan a sus inspectores de hacienda, me amenazan con la cárcel, me roban mi dinero y me imponen sus leyes, sus lenguas y su ideología.
No veo la democracia por ninguna parte, o ¿Crees que votar como un borrego al candidato que elija Blanco, Acebes o Carod tiene algo que ver con la democracia?.

Unknown ha dit...

Això que dius no és del tot cert. Si bé tenim la llibertat de no seguir la seva doctrina, l'Esglèsia Catòlica, com a lobby, té un poder formidable arreu del món i en particular a l'Estat Espanyol. Formalment no poden dir el que hem de fer, però hi ha d'altres maneres més subtils de convidar-nos-hi, p.ex., aprofitant la posició privilegiada que tenen als plans d'estudis de les escoles.

Anònim ha dit...

David, si alguien te impone su lengua o su ideología, el problema es tuyo por no estar bien definido o por no defenderte. Hay un montón de partidos, un montón de lenguas, un montón de ideologías y tú tienes la libertad de elegir cualquiera de ellas y en caso de que no te gustara ninguna, crear la tuya propia y eso nadie te lo prohibe.

Tienes el derecho de voto, lo cual no quiere decir que estés obligado a ejercerlo, siempre puedes votar en blanco o, simplemente, abstenerte.

Los partidos, se supone, defienden una doctrina, un concepto de sociedad, unas ideas... que luego cumplan o no, ya es otro cantar.

La Democracia es un mal invento, pero es el que hay y te permite expresar tus opiniones: hay verdes, hay comunistas, hay republicanos, hay monárquicos, hay "rojos", hay derechistas, etc.; la Iglesia censura y no hay vuelta de hoja.

Tu amigo Dimitri.