divendres, de maig 19, 2006

Campanya en negatiu


M’ha sorprès molt que el primer lema electoral utilitzat pel PSC de cara a la campanya de l’Estatut sigui: “El PP utilitzarà el teu NO contra Catalunya”.

Em sorprèn per diferents motius, primer perquè es fa estrany que en una campanya per un referèndum on caldrà votar SÍ o NO, els que es decanten pel SI, posin a la publicitat un NO. Segon, perquè amb aquest lema sembla que el més important no és el text de l’Estatut sinó el coincidir en vot amb el PP, això recorda quan Jiménez Losantos volia que la gent votés NO a la Constitució Europea perquè el SI afavoria a Zapatero (en aquella època eren altres els que votaven com el PP). Tercer, perquè és un lema demagògic, del tipus “Que ve el Papu!”, comparable amb les falques que posava el PP a les ràdios andaluses. En fi, que em sembla un lema poc encertat i que es girarà en contra del SI, doncs mobilitzarà molt més a la gent del PP, i dubto que faci que els que pensen votar que NO d’altres partits, modifiquin el sentit del seu vot.
Ara, també em fa riure la postura del PP, que després de passar-se dos anys dient bestieses, com vincular ETA amb l'Estatut, ara es fan els ofesos.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Tot i que el que es diu és cert, a mi tampoc m'agrada la campanya; s'assembla massa al discurs del PP. Crec que el millor seria retirar-la el més aviat possible.

Anònim ha dit...

Jo crec que el PP utilitzarà tant el sí com el no. De fet fins ara s'ha dedicat a utilitzar el Si del 30 de setembre al Parlament, el Si al Congrés i el Si al Senat.

És una llàstima que li posin tan fàcil als populars la possibilitat de fer un discurs victimista.

Anònim ha dit...

És una demostració més de que qualsevol excusa es bona per fer campanya.

Patètic... el joc polític cada vegada és més infantil.

Ja tenim prou clar que els votants del PP donaran per resposta el NO a l'Estatut. Definitivament, el lema és molt desencertat.

Dimitri.