diumenge, de setembre 30, 2007

La Sociovergència de Mas i Zapatero

En articles anteriors (Triar, Triar segona part) mostràvem la nostra indignació al fet que Zapatero tanqués el pacte per l’Estatut amb Artur Mas, per haver deixat de banda els partits d’esquerres i amb l’agreujant d’haver faltat a la seva paraula amb el ja famós :”Apoyaré la reforma del Estatuto de Catalunya que apruebe el Parlamento de Catalunya”.
Aquest diumenge, el diari Avui, explica el que va passar el passat 6 de novembre, un cop es va fer públic l’acord entre PSC, ERC i IC-V per reeditar el tripartit.
Segons diu el diari, Zapatero va mostrar en una tensa reunió amb Montilla i el seu cap de premsa Toni Bolaño, el seu desacord a la formació del tripartit II, doncs això, segons al seu entendre, donaria ales al Partit Popular.
Ell proposava un govern sociovergent amb Mas de President i Castells de conseller en cap, i segons sembla Rubalcaba ja tractava amb Duran i Lleida l’entrada de CiU amb dos ministres al govern espanyol.
Tot això ha servit per entendre les paraules de Montilla de dijous al Parlamentt, on afirmava que si realment estigués supeditat al PSOE, no seria el President de Catalunya.