dijous, de maig 31, 2007

La foto de la discordia?


Em deia avui un militant d'ERC de Barcelona, que aquesta foto i la cessió precipitada i "personal" entre Zapatero i Hereu del castell de Montjuic, tenen molt a veure amb la decisió de Portabella de no donar suport al socialista en la seva investidura com a alcalde.

Pel que diuen, Portabella va idear i tirar endavant el Bicing, i les discrepàncies van arribar quan els socialistes varen donar a una empresa concreta l'explotació de l'invent. Després per acabar-ho d'arrodonir, van esperar a que el republicà estigués de viatge per presentar la novetat.
D'altra banda repassant unes entrevistes que va fer "La Vanguardia" als candidats, concretament la que li varen fer a Portabella el passat 9 de Maig podem llegir el que sembla una explicació al que ara està passant: [...]Portabella ha intentado distanciarse de su socio socialista con una acerada crítica a la forma como se ha realizado la cesión del castillo de Montjuïc y con una contundente advertencia para el futuro: "ya ajustaremos cuentas". Advertencia que ha acompañado con la referencia explícita al proceso de constitución del consorcio, pero que destilaba una inevitable lectura implícita en clave de negociaciones para un eventual nuevo tripartito municipal. Preguntado por los usuarios por la iniciativa del bicing en Barcelona, impulsada desde áreas gestionadas por ERC pero presentada públicamente por el alcalde Jordi Hereu durante un viaje de Portabella al extranjero, el alcaldable republicano todavía se ha mostrado más contundente al afirmar que "la tierra es para el que la trabaja" y defender que "el nuevo proyecto de movilidad intermodal debería haber sido presentado por quien lo ha desarrollado".[...]

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Segur que ERC acaba entrant al govern, els polítics mai deixen la cadira, i menys en el cas d'aquest, que deixaria de cobrar com a tinent d'alcalde, president del zoo, president de no se quantes coses més...
No us deixeu enganyar, estan per la cadira, aquest i tots.

Anònim ha dit...

Lucas, crec que això que comentes són anècdotes. Opino que després del revés electoral de les municipals, ERC necessita donar una imatge d'independència dels socialistes per calmar les seves bases. Res més.

R. Martí

Jordi ha dit...

Trobo que no podem parlar de revés electoral perdre un 1,12% dels vots a Catalunya i incrementar els regidors en un 25%.

Pensa que IC ha perdut el 1,23% dels vots i el PSC el 1,79%. No crec que siguin baixades importants, a més governar desgasta.

Jo m'inclino més per la situació personal entre Hereu i Portabella.
Perquè tàcticament, sense eleccions a la vista no li serveix de gaire a ERC en quedar-se fora de l'aparador de governar la ciutat de Barcelona.

A banda, estan prioritzan els tripartits d'esquerres a la resta de Catalunya.

Anònim ha dit...

Us esteu oblidant que aquesta gent ho fa tot pel poder. És una tàctica, abans del dia 16 acceptaran l'acord. Ara es fan els ofesos perquè els sociatas s'han fet els xulos, però després aniran on ells diguin, que ERC quan no està al govern no surt a la tele, i això no s'ho poden permetre.
Falta molt perquè arribi el dia que un polític després d'uns mals resultats renuncï al poder, i més a Catalunya que són tots uns venuts.