divendres, de maig 11, 2007

Contes electorals: Xantatge electoral (I)

Fa molts, molts anys, hi havia un país anomenat Aicnelav, tot i que el seu president Spmac, s'estimava més anomenar-lo comunitat, enlloc de país.

En aquest país cada quatre anys es feien eleccions, per escollir el president. Les perspectives per les properes no eren del tot clares per a Spmac, però va tenir una idea; demanar al seu amic Ranza, que l'ajudés a muntar una cursa de carros, per tal de tenir als súbdits distrets.

El gendre de Ranza, Gaga, era molt amic de l'organitzador mundial de curses de Carros, i va intervenir per aconseguir la famosa cursa per a Aicnelav.

El dia abans de començar la campanya electoral, Spmac amb l'organitzador de curses pentinat com una iaia holandesa, va donar la bona notícia als seus súbdits, ara, amb una condició: la cursa es faria sempre i quan el votessin a ell.

Amb aquest xantatge, o compra de vots,al cap de quinze dies el poble va anar a votar...(continuarà)

1 comentari:

Giorgio Grappa ha dit...

Sempre he definit el País Valencià com a esquizofrènic (sense saber molt bé què vol dir aquesta paraulota: m'agrada com sona), però si aquests senyors tornen a guanyar, serà per a fer-nos a tots una lobotomia frontal (que tampoc sé de què va, però em sona que té a veure en extirpar un tros de cervell).