dissabte, de novembre 18, 2006

Escons de protecció oficial

Des de dijous a la web de l'Ajuntament de Barcelona hi ha les bases per entrar al sorteig d'adjudicació de pisos de protecció oficial, tant de lloguer com de compra. No m'ha sorprès la gran publicitat que han fet per menys de 2000 pisos, dels quals bona part no estan ni construïts, a pocs mesos de les eleccions, doncs era d'esperar. El que sí que m'ha sorprès ha estat el veure que a aquests pisos i poden accedir persones amb ingressos fins a 6,5 vegades l'IPREM. Puc entendre que al posar aquests límits, el ventall de joves i possibles votants és més gran, però no ens enganyem, això no són polítiques d'esquerres. Que un jove que guanya 3000 € mensuals opti al mateix pis que un que en guanya 600 €, és una bestiesa, doncs el de 3000 € es pot pagar un bon lloguer al mercat lliure, i el de 600 € està condemnat a viure amb els pares.

Al final el que hauran de fer aquests joves no és demanar pisos protegits, sinó escons de protecció oficial, que l'Ajuntament destini part dels escons a aquests joves, i que aquests facin propostes d'habitatge, més imaginatives, i sobretot més justes.

Us convidem a tots a fer propostes en matèria d'habitatge en els comentaris d'aquest post.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La veritat és que l'habitatge de protecció oficial és vergonyós. Bé, l'habitatge en sí no, és vergonyós com el manipulen.

Per poder-hi optar, has de comptar amb un sou bastant superior als 800€, perqué si cobres menys entenen que no el podràs pagar.

Després hi ha tota una colla de gent que el compra per revendre-se'l en negre i fer-hi negoci.

I, per acabar-ho d'adobar, les promotores i gent dels ajuntaments hi foten mà per cobrar comissions i adjudicar uns quants pisos a coneguts seus.

En fí, una autèntica vergonya.

Per cert, l'any vinent hi ha eleccions municipals. Potser podríem fer alguna cosa.