dissabte, d’agost 04, 2007

Federalistes?

El Partit Socialista de Navarra es va presentar a les eleccions autonòmiques venent el canvi, explicant als ciutadans que per primera vegada UPN (marca blanca dels populars) podia quedar en minoria fent possible el canvi.
Els ciutadans van deixar en minoria UPN a les urnes, i el PSN ha estat conseqüent amb el que va vendre, i ha negociat un pacte amb Nafarroa Bai i IU per un govern de progrés a la comunitat foral.
El darrer pas per aconseguir treure als populars del govern era el recolzament del PSOE als socialistes navarresos, però aquest no s'ha produït, evidenciant la por que tenen els socialistes a la dreta, i el que és més greu demostrant que no són un partit federalista capaç d'acceptar el que decideixin els militants d'una part del territori.
M'ha semblat molt encertat el comentari de J.A. Labordeta (CHA) sobre la qüestió: "No me asombra que un partido federalista -según su propuesta política- salga corriendo de todos aquellos lugares donde organizaciones verdaderamente federales les proponen alianzas para llevar la izquierda a poder; temen tanto al PP que son capaces de olvidar toda su trayectoria política, sus gentes muertas en los exilios y en el ¿combate antifranquista? y poner la cara amable para que los rajoys y compañía les abofeteen una y otra vez."