divendres, d’octubre 20, 2006

Polítics, entrevistes i debats

En plena campanya electoral es parla molt d'entrevistes als candidats i dels condicionants que posen aquests per acudir a certs debats.

El passat mes d'abril hi va haver eleccions a Itàlia, a Berlusconi li va fer una entrevista la senyora Annunziata, que acostuma a ser dura i té fama de ser d'esquerres. L'entrevista va acabar abans d'hora i Berlusconi va acusar la periodista de tenir perjudicis i ser sectària. Podeu veure el vídeo dels fets:


Aquesta setmana hem sabut que el candidat del PSC, José Montilla, es va trobar a un dur entrevistador: Xavier Sala i Martín, economista liberal que té poca simpatia per les esquerres. Al candidat Montilla li va passar el mateix que a Berlusconi, va tenir un rampell i va abandonar l'entrevista dient exactament els mateixos adjectius: tens perjudicis i ets un sectari.
Cal reconèixer que les entrevistes de Sala i Martín als candidats són bastant dures i no dubta en recordar a Montilla que per ser funcionari cal el nivell C de català, o recordar-li a Mas que no va lluitar contra el Franquisme o interessar-se pel passat de Carod en un partit que es declarava comunista. Podeu llegir les entrevistes en els següents links:
Des de llavors, el PSC ha demant als periodistes que vulguin preguntar al seu candidat una llista amb les preguntes.
Sobre els debats, volia fer dues crítiques, la primera al fet que Esquerra es negui a assistir a debats on també participi el Partit de la Ciutadania, i la segona al fet de que el PSC hagi exigit que en el debat a cinc que podrem veure avui a TV3 no es puguin interpel.lar els candidats, sembla que els uns tinguin por a debatre amb els que pensen molt diferent a ells i els altres que tinguin poca confiança en el seu candidat.