dimecres, d’agost 30, 2006
dimarts, d’agost 29, 2006
El Papa abraçarà la teoria del diseny intel.ligent
Sembla ser que el Papa, estaria disposat a donar suport a la teoria del diseny intel.ligent en front a la Teoria de l'Evolució.
Vist a Escolar
Articles relacionats:
El monstre volador espaghetti
Cal un caganer per a Jones III
El creacionisme que ve
L'odissea del creacionisme
La dona a la vida pública
El dilluns 21 d’agost, a Catalunya Ràdio entrevistaven a una membre del Consell General del Poder Judicial, i va explicar que fins a l’any 1966, les dones tenien prohibit l’accés a la judicatura i a la fiscalia. Però tot i la fi de la prohibició, fins el 1976 no hi va haver la primera dona jutge.
Per altra banda va explicar que avui, ja més del 40% dels jutges són dones, i de les promocions dels darrers 15 anys el percentatge puja fins al 60%.
En canvi en aquelles institucions per elecció on intervenen els nostres polítics passa el següent: Al CGPJ, l’òrgan de govern de la judicatura, hi ha dues dones d’un total de 20 membres (10%), i al Tribunal Suprem de 96 jutges només 4 són dones (el 4%).
No deixa de ser curiós que allà on s’accedeix per examen, amb esforç i estudi, les dones són majoria, en canvi on s’accedeix a dit les dones són l’excepció.
dijous, d’agost 24, 2006
Funerals distrets
El Gobierno de China podría acabar con la costumbre rural de amenizar los funerales con 'striptease'
PEKÍN.- La típica costumbre de la China rural de amenizar los funerales con 'striptease' podría convertirse en algo del pasado después de que cinco personas fueron arrestadas la semana pasada por organizar este tipo de funciones, informaron el miércoles medios estatales.
Todo comenzó el pasado día 21 de agosto, cuando la Televisión Central de China ofreció una información en la que se hizo eco y criticó las funciones "obscenas" ofrecidas por dos compañías de 'strippers' en el funeral de un campesino del distrito de Donghai, en la provincia oriental de Jiangsu...
Llegir més a El Mundo
Llibres a l'estiu (i V)
Per Sant Jordi em van regalar aquest llibre "Mauricio o las elecciones primarias", com que no em cridava massa l’atenció, i a més tenia molta lectura endarrerida, el vaig anar arraconant. L’altre dia al deixar a l’estanteria La Captura de Macalé, el vaig veure, es tracta de la darrera novel·la d’Eduardo Mendoza, que ens presenta a Mauricio un barceloní de classe mitja-alta, que fa de dentista, i arrel de trobar-se un vell amic a la consulta, es produeixen certs canvis a la seva vida. D’entrada coneix a uns polítics dels PSC que l’emboliquen a fer campanya electoral per les eleccions autonòmiques de 1984. També coneix a dues dones que passaran a formar part de la seva vida: La Porritos, una cantaora ex-toxicomana portadora del VIH amb qui manté una tòrrida relació, i Clotilde, una advocada en crisi amb qui voldria compartir la seva vida. La novel·la és fàcil de llegir, i els personatges estan ben retratats, a més, a mi sempre m’han agradat les històries que passen a llocs descrits que conec, digueu-me provincià, però sempre m’ha fet gràcia reconèixer racons que fan que la història em resulti més propera.
Amb aquest llibre donem per acabada la série de "llibres a l'estiu", tot i que no descartem seguir comentant llibres que ens cridin l'atenció.
dimarts, d’agost 22, 2006
El dret a vot dels immigrants
Fa dies que els polítics polemitzen sobre si els immigrants haurien de poder votar. Alguns arriben a l’absurd de demanar exàmens de català, cosa que no demanen als catalans ni als ciutadans de la resta de l’Estat que voten a Catalunya, ni tan sols als alemanys que compren casa a la costa per passar els seus darrers anys després de la jubilació.
Jo trobo totalment immoral que aquests ciutadans que viuen, treballen, cotitzen i paguen impostos al nostre país no puguin participar en unes eleccions on en definitiva es decideixen coses que els afecten com a persones individuals i com a col·lectiu. És més, penso que haurien de poder votar a totes les eleccions, no només a les municipals.
Penso que d’aquí uns anys els nostres fills es sorprendran quan els hi expliquem que els immigrants no podien votar, de la mateixa manera que a nosaltres se’ns fa estrany que fa 70 anys fins i tot els partits d’esquerres no trobessin oportú que les dones participessin a les eleccions. Sobre la dona i la seva participació en la vida pública en parlarem properament.
dijous, d’agost 17, 2006
Llibres a l'estiu (IV)
dimecres, d’agost 16, 2006
dimarts, d’agost 15, 2006
Llibres a l'estiu (III)
Llibres a l'estiu (I)
Llibres a l'estiu (II)
diumenge, d’agost 13, 2006
Llibre a l'estiu (II)
Després d'Utopia, em va venir de gust llegir un altre tipus de llibre, sóc molt aficionat a la novel.la històrica i un amic em va recomanar una col.lecció (El Águila del Imperio) que explica la conquesta de la Britannia per part dels romans, escrita per Simon Scarrow.
De moment he llegit el primer llibre QUINTO LICINO CATO: de legionario a Optio de la saga, on a part de tenir un fil argumental atractiu t’ajuda a entendre com funcionava una legió. L’única cosa que no em va entusiasmar és la història d’amor del protagonista Cato amb una esclava, que l’autor utilitza per fer quadrar la trama. El primer llibre explica, l’arribada del protagonista que esdevé ajudant del centurió Lucio Cornelio Macro a la segona legió, i com tot i ser molt jove i refinat (va ser un esclau, però ve de Roma i es proper a l’emperador Claudi) comença a fer-se respectar, en una batalla contra els bàrbars de la germania. També ens introdueix una trama política d’espionatge i contra espionatge i la primera batalla amb els britànics dirigits per Togodumno un cop desembarcats. D’aquí uns dies em compraré la segona part que espero disfrutar tant com la primera. Però aquestes històries que es divideixen en diferents llibres sempre m’ha agradat fer-les durar i acostumo a llegir d’altres llibres entre mig.
Properament comentaré el tercer llibre de l'estiu.
dissabte, d’agost 12, 2006
El mercat evoluciona
Com pujen...
dijous, d’agost 10, 2006
Els periquitos, d'Alfred Hitchcock
Llibres a l'estiu (I)
dimarts, d’agost 08, 2006
L'ADN de la web
dilluns, d’agost 07, 2006
Aznar, la OTAN i els bombardejos
dimecres, d’agost 02, 2006
Wiki sobre l'11-M
Ara no hi ha gaire teca però esperem que dintre de poc es converteixi en un centre de referència.
Per la nostra part, comencarem per traduïr al castellà i enllaçar tots els articles escrits sobre l'atemptat.