dimecres, de febrer 20, 2008

Dofins, no pallassos

Nova campanya per dissoldre d'una vegada el patètic espectacle dels dofins al Zoo de Barcelona:
En ple segle XXI el Zoològic de Barcelona insisteix en perpetuar un model anacrònic de parc zoològic, més d'acord amb la manera de pensar del segle XIX que no amb la d'una societat moderna i conscient -cada cop més- de la seva responsabilitat amb el medi ambient i amb els éssers amb els que compartim el planeta.

Essent el Zoo una institució pública, els ciutadans podem i hem d'exigir als responsables de l'Ajuntament de Barcelona que el nostre parc zoològic actuï com una veritable institució de caràcter científic, compromesa amb l'educació. Així mateix, podem i hem d'exigir que el Zoo elimini els espectacles amb animals salvatges donat que l'únic que fan es anul.lar i ridiculitzar qualsevol suposat compromís amb l'educació.

La present campanya té com a objectiu aconseguir que els responsables de l'Ajuntament de Barcelona dissociïn, definitivament, el show amb animals salvatges, d'una institució que hauria de destacar en el seu compromís amb l'educació ambiental. La nostra petició es recolza en un manifest presentat a l'Ajuntament de Barcelona i firmat per numeroses ongs, institucions cíviques i ciutadans.